Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
21

 

Με αφορμή την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 και της επτάχρονης στρατιωτικής δικτατορίας που ακολούθησε, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τ. Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο ελληνικός λαός έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και δίνει τη μάχη σήμερα για καλύτερες συνθήκες ζωής, μια νέα βιώσιμη ανάπτυξη, καταπολέμηση της φτώχιας και των ανισοτήτων.
Ωστόσο ο λαός μας ούτε ξέχασε, ούτε πρόκειται ποτέ να λησμονήσει την ακροδεξιά Χούντα των Συνταγματαρχών, που για επτά ολόκληρα χρόνια  βίαζε τις ελευθερίες του λαού,  έστειλε στην εξορία χιλιάδες αγωνιστές της δημοκρατίας και γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω.
Τιμούμε τον αντιδικτατορικό αγώνα. Τιμούμε τους χιλιάδες ανώνυμους Έλληνες που αντιστάθηκαν στη βία και την καταπίεση των Συνταγματαρχών. Τιμούμε την μνήμη των εκτελεσθέντων, των βασανισθέντων και εξορισθέντων της Χούντας.
Σαράντα ένα χρόνια μετά, ο ελληνικός λαός, η νέα γενιά, διατηρούν την ιστορική μνήμη από την θλιβερή εκείνη περίοδο.
Γνωρίζουν καλά ποιοι ήταν αυτοί που έφεραν τη χώρα στα χέρια των αδίστακτων Συνταγματαρχών, υπονομεύοντας την δημοκρατική νομιμότητα και τους θεσμούς.
Ο Ελληνικός λαός αντιστάθηκε στην ακροδεξιά Χούντα, ωστόσο αυτή προχώρησε στην μεγαλύτερη τραγωδία για τον Ελληνισμό : στην προδοσία της Κύπρου που οδήγησε στην εισβολή και κατοχή από την Τουρκία το 1974.
Με ωριμότητα και σύνεση σήμερα ο Ελληνικός λαός στο όνομα της Δημοκρατίας  δίνει τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία , με ανάπτυξη , αλληλεγγύη και προοπτική».